Kuuden tittelin Liettuan reissu

22.09.2023

Joskus näinkin, että reissu yllättää täysin odotukset. Kuuden tittelin reissu Palangaan Liettuaan (22.-24.9.2023). Kaikki saatiin, mitä oli mahdollista saada. Helmi sai viimeisen Kansainvälisen sertin (CACIB), joten tämän myötä Helmistä tuli Kansainvälinen muotovalio (C.I.B.). Liettuan sertin saatuaan Helmistä tuli Liettuan ja Balttian muotovalio (LT MVA & BALT MVA). Helmi siirtyykin nyt "eläkelläiskerhoon" Veikon kaveriksi. Toki muutamia näyttelyitä varmasti Helmin kanssa käydään, mutta hyvin harkitusti. 

Kerttu lähti reissuun myös tavoittelemaan ensimmäistä titteliään Liettuan Puppy Champioonia (en tiedä, miksi tuota titteliä ei suomenneta reilusti Liettuan pentumuotovalio). Titteliin vaadittavat voitot Kerttu saavutti ja ensimmäinen titteli LV PCH komeilee jalostustietojärjestelmässä. Olihan se jännää, kun Kertun kanssa noustiin perjantaina loppukehässä kaikkien pentujen joukosta jatkoon, hieno ja yllättävä veto tuomarilta. 

Taisto oli reissuun lähdettäessä enää yhden Kansainvälisen juniorisertin päässä Kansainvälisestä juniorimuotovaliotittelistä ja heti perjantaina Taisto sai tämän sertin (CACIB-J). Lauantaina Liettuan juniorisertin myötä Taistosta tuli Liettuan juniorimuotovalio (LT JMVA). Kaikkina kolmena päivänä Taisto oli ROP-juniori. Toki joka päivä käytiin juoksemassa loppukehässä kaikkien näyttelyn junioreiden seassa, joita todellakin oli järkyttävä määrä. Sunnuntaina jännitysnäytelmää saatiin kerrakseen, kun Taisto nousi jatkoon siitä valtavasta määrästä koiria. Junioreita oli niin paljon, että kolmessa erässä tuomari joutui ottamaan koiria loppukehään. Tuossa ensimmäisessä erässä tapahtui ensimmäinen jatkoon nousu. Sitten jäljellä oli muistaakseni 12 koiraa, joiden joukosta Taisto nousi jälleen jatkoon ja jäljellä oli 6 koiraa, joista kolme parasta sijoitettiin. Voitte kuvitella sen tunteen, kun Taisto palkittiin BIS2 juniorina. Tuumikin, että pitäis tehdä lottoa. Täydellinen päätös tälle reissulle.